Skip to content
Doctor of Philosophy Program in Food and Nutrition for Health and Well-being (International Program)
  • Home
  • Program Information
    • General Information
    • Program Administrative Committee
    • Program-Level Learning Outcomes (PLOs)
    • Program Structure
    • Admission Requirements
    • Courses
    • Study Plan
    • Thesis
    • Career Opportunities
  • Academic staff
    • Lecturers
    • Support staffs
  • Home
  • Program Information
    • General Information
    • Program Administrative Committee
    • Program-Level Learning Outcomes (PLOs)
    • Program Structure
    • Admission Requirements
    • Courses
    • Study Plan
    • Thesis
    • Career Opportunities
  • Academic staff
    • Lecturers
    • Support staffs

Study Plan

Doctor of Philosophy Program in Food and Nutrition for Health and Well-being (International Program)

Contact :

Program Secretary: Lect. Nachon Raethong, Ph.D.
Email: nachon.rae@mahidol.ac.th Tel: +66 (0) 2800 2380 ext 428

Assistant to Program Secretary: Ms. Rapeepan Dhamajong
Email: rapeepan.dha@mahidol.ac.thTel: +66 (0) 2800 2380 ext 424

©2025 inmu.mahidol.ac.th. All rights reserved.
Principle of Food Science and Nutrition for Functional Food

NUFW 502  Principle of Food Science and Nutrition for Functional Food   2(2-0-4)
สภอส ๕๐๒ หลักการวิทยาศาสตร์การอาหารและโภชนาการสำหรับอาหารสุขภาพ

Conventional and advanced food processing technologies; food packaging technology; food quality and safety control; nutrients and bioactive compounds: digestion, absorption, transport and metabolism; nutrition across the lifespan; effect of food processing on nutrients and bioactive compounds

เทคโนโลยีการแปรรูปอาหารขั้นพื้นฐานและขั้นสูง เทคโนโลยีบรรจุภัณฑ์อาหาร การควบคุมคุณภาพและความปลอดภัยของอาหาร สารอาหารและสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพ การย่อย การดูดซึม การลำเลียง และเมแทบอลิซึม โภชนาการตลอดช่วงชีวิต ผลของกระบวนการแปรรูปอาหารต่อสารอาหารและสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพ

Applied Biostatistics for Food and Nutrition Research

NUFW 501  Applied Biostatistics for Food and Nutrition Research     2(2-0-4)
สภอส ๕๐๑  ชีวสถิติประยุกต์เพื่อการวิจัยด้านอาหารและโภชนาการ

Biostatistical techniques and computational program for data management and analysis in food and nutrition; research design; population and sample; selection and interpretation of statistics; descriptive and inferential statistics; simple regression analysis; multiple regression analysis; principal component analysis; systematic review and meta-analysis; interpretation of results

เทคนิคทางชีวสถิติและโปรแกรมคอมพิวเตอร์เพื่อการจัดการและวิเคราะห์ข้อมูลด้านอาหารและโภชนาการ การออกแบบการวิจัย ประชากรและกลุ่มตัวอย่าง การเลือกและการตีความสถิติ สถิติเชิงพรรณนาและเชิงอนุมาน การวิเคราะห์การถดถอยอย่างง่าย การวิเคราะห์การถดถอยพหุคูณ การวิเคราะห์องค์ประกอบหลัก การปริทัศน์แบบเป็นระบบและการวิเคราะห์อภิมาน การตีความผลลัพธ์