NUTS 627 : Toxicological Testing by Regulatory Standards for Food Safety
สภพป 627 การทดสอบด้านพิษวิทยาโดยมาตรฐานควบคุมเพื่ออาหารปลอดภัย การทดสอบความเป็นพิษตามแนวทางของโออีซีดี เพื่อการรับรองมาตรฐานควบคุมอาหารปลอดภัย จรรยาบรรณและระเบียบวิธีวิจัยเพื่อการทดสอบด้านพิษวิทยา การใช้สัตว์เพื่องานทางวิทยาศาสตร์ ระบบมาตรฐานของสิ่งอำนวยความสะดวกของสัตว์ทดลอง การจับและการผูกยึดสัตว์ ความต้องการด้านโภชนาการของสัตว์ทดลอง การวางแผนจัดทำโครงการการใช้สัตว์เพื่องานวิจัย เทคนิคการใช้หนูแรท หนูเม้าส์ ประสบการณ์ปฏิบัติการทดลองในหนูเม้าส์ การทดสอบสารก่อกลายพันธุ์ระยะสั้นโดยใช้แบบจำลองแบคทีเรียและแมลงหวี่
NUTS 627 Toxicological Testing by Regulatory Standards for Food Safety The toxicity testing following Organization for Economic Co-operation and Development (OECD) guideline for approval of regulatory standards for food safety; ethics and research methodology for toxicological testing; using animal models for the scientific purpose; standard facility systems of experimental animals; animal handling and restraint; nutritional requirements of experimental animals; planning of animal care and use protocols for research; techniques used in animal experiments: rats and mice; hand-on experiences with mice experiments; the short-term mutagenicity testing using bacteria and Drosophila melanogaster model
อาจารย์ผู้รับผิดชอบรายวิชา
รองศาสตราจารย์ ดร.ชนิพรรณ บุตรยี่
Institute of Nutrition, Mahidol University.
Webmaster : isaya.aun@mahidol.ac.th, nuwww@mahidol.ac.th
999 พุทธมณฑล สาย 4 ต.ศาลายา อ.พุทธมณฑล จ.นครปฐม 73170
โทรศัพท์ 0-2800-2380 โทรสาร 0-2441-93440-2441-9344